Andrei Zodian

Zody, adica eu

Numele meu (autorul acestui sit de web) este Andrei ZODIAN (nu Zodiac :D ) si sunt fiul lui Valeriu si al Marianei, cat si nepotul lui Gheorghe, Eugeniei si Zvetlanei. Foștii colegi de scoală îmi spun Zody si locuiesc in prezent in Toronto, Ontario, Canada. Am început un fel de blog la Andrei.Zodian.ro care servește ca redirect pentru zodian.ro (domeniul dezbrăcat). Jump straight to the English version via Andrei.ZODIAN.net.

Am copilărit in Drumul Taberei, am învățat sa citesc înainte de scoală (cu impresia ca am făcut asta singur) si-am mers la scoala de lângă un Institut de Statistica (daca-mi aduc bine aminte), lângă o stație de autobuz ce se numea "Drumul Taberei 34". Am fost membru al grupului Minisong, cu care am vizitat câteva tari din Europa Occidentala (tatăl meu a făcut un împrumut la CAER - Casa de Ajutor Economic Reciproc) si aproape in fiecare vacanta de iarna mergeam la ski in Poiana Brașov, la Cabaniță. Am participat la câteva "olimpiade de mate" când eram mic, calificându-mă intr-un an la "faza pe județe" si am fost "evidențiat" la un simultan de șah cu mari maeștri romani in cadrul Daciadei. M-am clasat pe locul 2 la un "concurs de biciclism" cu bicicleta mea "Balkan" si in câteva concursuri de ski.

In clasa a IX-a am scris examenul de "treapta I" la Liceul Nicolae Bălcescu din capitala, care a devenit mai apoi "Colegiul National Sf Sava". Am terminat a 11-a după ce am rămas corijent la fizica, eu fiind in profilul de mate-fizica, fiindcă nu prea mai mergeam la ore, pentru ca aveam foarte multe pe cap, și stiam ca urma sa plec in Canada unde tatăl meu se afla deja, cat si pentru ca îl aveam profesor pe Iosif Sever Georgescu, un profesor puternic controversat, dar m-am "reabilitat" luând peste 9 la examenul sigilat de treapta a II-a. La romana am avut 10 întotdeauna, in ciuda frazelor mele interminabile! :)

Consider ca peste 90% din ceea ce sunt (in special pârțile bune) se datorează părinților mei, atât mamei (care a părăsit acest pământ in tinerețe) cât si tatălui meu, care a zăbovit mai mult, dar parca nu suficient.

Am plecat in Canada pe la începutul anilor 90, terminând liceul aici in Toronto. Am studiat apoi Ingineria la o universitate de pe raza comunei sus-menționate (intravilan?).

Nu mă simt confortabil cu o pagina de web sub numele meu real întrucât doresc sa protejez atât confidențialitatea datelor mele personale cat si ale celor despre care scriu uneori, si in consecință public sub pseudonim pe diverse bloguri. Nu va sfiiți sa mă contactați (adrese blog la începutul paginii) daca doriți sa citiți mai multe despre mine sau despre părinții mei. Cea mai mare parte a datelor publicate este in limba engleza.